Ohita ja siirry sisältöön

IHONHOITO

Valitse oikea Apobase-voide käyttötarkoituksen, ihosi kunnon ja vuodenajan vaatimusten mukaan. Parhaiten löydät omalle ihollesi sopivimman Apobasen kokeilemalla. Saat myös halutessasi neuvoja oikean voiteen valintaan apteekista. Kaikki Apobase-perusvoiteet ovat hajusteettomia sekä väriaineettomia.

PIDÄ KÄDET KUNNOSSA PESUSTA HUOLIMATTA

Käsi-ihottuma on monelle tuttu vaiva, joka saattaa saada alkunsa toistuvan käsienpesun tai muun ärsytystä aiheuttavan tekijän seurauksena. Etenkin korona-aikana käsien iho on ollut kovilla pesu- ja puhdistusaineiden jatkuvasta käytöstä. Tyypillisesti oireet alkavat ihon kuivumisena ja halkeiluna, jotka tuntuvat käsissä ikävänä kutinana ja kirvelynä. Keskeisiä keinoja käsi-ihottuman hoidossa ovat käsien suojaaminen, miedot pesutuotteet sekä oikean perusvoiteen käyttö.

SUOJAUDU OIREIDEN AIHEUTTAJILTA

Käsi-ihottuman hoidon lähtökohtana on tunnistaa oireita aiheuttavat tekijät ja välttää niitä. Yleisimpiä ovat esimerksi liian kuuma pesuvesi, voimakkaat pesuaineet, kemikaalit, kylmyys ja huono käsihygienia. Taustalla voi olla myös atooppinen taipumus. Jos käsi-ihottumaa ei hoideta ajoissa, siitä saattaa tulla pitkäaikainen ja hankala riesa. Siksi oireiden hoitoon kannattaakin paneutua heti niiden alettua. Hoito ei sinänsä vaadi ihmeellisiä temppuja, vaan maalaisjärjen käytöllä pärjää hyvin.

HELLÄVARAINEN PESU JA SÄÄNNÖLLINEN VOITELU AUTTAVAT

Käsien pesuun kannattaa saippuan sijaan käyttää haaleaa vettä ja perusvoidetta (esim. violetti Apobase Lotion). Iso pumppupullo on kätevä pesukäytössä!

Ota sormukset pois ennen käsien pesua, koska sormusten sisäpuolelle kertyy helposti likaa. Kuivaa kädet ja sormien välit pehmeällä pyyhkeellä hankausta välttäen. Levitä pesun jälkeen kuiviin käsiin glyserolia sisältävää käsidesinfektioainetta ja anna sen kuivua hyvin. Lopuksi sivele käsiin perusvoidetta ihon kuivumisen estämiseksi.

apo

TOISINAAN TARVITAAN KÄSIEN SUOJAUSTA

Aina ärsyttäviä ja herkistäviä aineita tai materiaaleja ei pysty välttämään työssä tai vapaa-ajalla. Tällöin on huolehdittava käsien suojauksesta, tärkeimpänä keinona sopivien suojakäsineiden käyttö. Käsineet kannattaa valita käyttötarpeen mukaan, ja ne ovat aina henkilökohtaiset.

Kosteissa tai likaisissa töissä käytetään nesteitä tai ärsyttäviä aineita läpäisemättömiä muovisia tai kumisia suojakäsineitä. Käsineiden on oltava riittävän pitkävartiset, ehjät, puhtaat ja sopivan kokoiset. Suojakäsineiden alla käytetään kosteuden imemiseksi pehmeitä puuvillaisia aluskäsineitä. 

OTA APOBASE OSAKSI JOKAISTA PÄIVÄÄ!

Apobase-tuotteista löydät oikean perusvoiteen kuiville käsille tai koko vartalolle. Myös apteekin ammattilaiset neuvovat mielellään sopivan voiteen valinnassa. Perusvoiteen säännöllinen käyttö ehkäisee ihon kuivumista, suojaa ihoa ulkoisilta ärsykkeiltä ja ehkäisee ihottuman uusiutumista, kun iho voi paremmin. Nyrkkisääntönä kannattaa muistaa ”mitä kuivempi iho, sitä rasvaisempi voide”.

Mikäli perusohjeiden noudattaminen ei auta käsi-ihottuman hoidossa, kannattaa hakeutua lääkäriin, joka osaa määrätä sopivan kortisoni- tai muun hoitovoiteen.

apobase

OIKEA VOIDE JA HYVÄ HUOLENPITO AUTTAVAT ATOOPPISEN IHON HOIDOSSA

Atooppinen ihottuma on krooninen ihotauti, josta kärsii jossain vaiheessa elämäänsä noin neljännes suomalaisista. Siihen liittyyvät kutina, kuiva iho sekä ekseema eli pinnallisesti alkava ihon tulehdus, joka aiheuttaa punoitusta ja ihon rikkoontumista. Vaikka atooppista ihottumaa ei voida täysin parantaa, voi ihottuman pahenemisvaiheita ehkäistä ja ihottumaa lievittää itse monin tavoin. Yksi tärkeimmistä keinoista on oikean perusvoiteen valitseminen jokapäiväiseen käyttöön.

PIDÄ PERUSVOIDE AINA MUKANA

Atooppinen iho on yleensä kuiva ja herkkä, joten ihon kosteuttaminen perusvoiteella kannattaa ottaa päivärutiiniksi. Keskeistä on välttää kaikkea mikä kuivattaa tai ärsyttää ihoa ja saa aikaan ihottuman puhkeamisen. Säännöllinen rasvaaminen saattaa jossakin määrin vähentää kutinaa, ja samalla voiteet suojaavat ihoa. Rasvaaminen on helppo muistaa, kun pitää sopivan voiteen aina mukana. Apobasen pienin eli 100 gramman tuubi kulkeekin näppärästi vaikka käsilaukussa tai treenikassissa!

PESUNESTEEKSI APOBASE LOTION

Tyypillisiä atooppisen ihottuman ilmentymispaikkoja ovat lapsilla posket, raajat ja taipeet sekä aikuisilla pää, ylävartalo, taipeet ja kädet. Monet ulkoiset tekijät, kuten hiostavat tai karkeakuituiset vaatteet, kylmyys tai kuiva ilma saattavat kuivattaa atoopikon ihoa. Vaikka ihon puhtaanapito on tärkeää, tulee liiallista suihkuttamista sekä saippuoiden, tiskiaineiden ja muiden voimakkaiden pesuaineiden käyttöä välttää. Luotettava vaihtoehto ihon pesunesteeksi on esimerkiksi violetti Apobase Lotion, jonka rasvapitoisuus on 20 %.

apobase.png

HUOMIOI VUODENAJAN VAIHTELUT

Kesällä atooppinen iho voi usein paremmin. Silloin ihon kosteuttamisen voi aloittaa sinisestä Apobase Creamista. Tästä on helppoa vaihtaa tarpeen mukaan rasvaisempaan punaiseen Apobase Oily Creamiin tai kevyempään violettiin Apobase Lotioniin. Talvikeleillä atooppinen iho puolestaan vaatii yleensä hoitavampaa voidetta, sillä kuiva sisäilma ja lämmittäminen kuivattavat ihoa entisestään. Perusvoiteen käyttö kannattaakin talvella aloittaa valkoisesta Apobase Carbamidesta. Se sisältää mm. 5 % karbamidia sekä glyserolia, jotka auttavat vähentämään kosteuden haihtumista iholta, sekä useita turvallisesti ihoa kosteuttavia ja pehmentäviä ainesosia.

KOKEILE APOBASEA JA LÖYDÄ IHOSI LEMPIVÄRI!

Valitse oikea perusvoide käyttötarkoituksen, ihosi kunnon ja vuodenajan vaatimusten mukaan. Olipa ihosi atooppinen tai normaali, löydät ihollesi parhaiten sopivan perusvoiteen kokeilemalla. Myös apteekin ammattilaiset antavat sinulle mielellään neuvoja oikean voiteen valintaan.

Kokeile rohkeasti Apobase-tuotteita ja löydä ihosi lempiväri!

articlecontentimage.png