Oikea voide ja hyvä huolenpito auttavat atooppisen ihon hoidossa

Atooppinen ihottuma on krooninen ihotauti, josta kärsii jossain vaiheessa elämäänsä noin neljännes suomalaisista. Siihen liittyyvät kutina, kuiva iho sekä ekseema eli pinnallisesti alkava ihon tulehdus, joka aiheuttaa punoitusta ja ihon rikkoontumista. Vaikka atooppista ihottumaa ei voida täysin parantaa, voi ihottuman pahenemisvaiheita ehkäistä ja ihottumaa lievittää itse monin tavoin. Yksi tärkeimmistä keinoista on oikean perusvoiteen valitseminen jokapäiväiseen käyttöön.

Pidä perusvoide aina mukana

Atooppinen iho on yleensä kuiva ja herkkä, joten ihon kosteuttaminen perusvoiteella kannattaa ottaa päivärutiiniksi. Keskeistä on välttää kaikkea mikä kuivattaa tai ärsyttää ihoa ja saa aikaan ihottuman puhkeamisen. Säännöllinen rasvaaminen saattaa jossakin määrin vähentää kutinaa, ja samalla voiteet suojaavat ihoa. Rasvaaminen on helppo muistaa, kun pitää sopivan voiteen aina mukana. Apobasen pienin eli 100 gramman tuubi kulkeekin näppärästi vaikka käsilaukussa tai treenikassissa!

Pesunesteeksi Apobase Lotion

Tyypillisiä atooppisen ihottuman ilmentymispaikkoja ovat lapsilla posket, raajat ja taipeet sekä aikuisilla pää, ylävartalo, taipeet ja kädet. Monet ulkoiset tekijät, kuten hiostavat tai karkeakuituiset vaatteet, kylmyys tai kuiva ilma saattavat kuivattaa atoopikon ihoa. Vaikka ihon puhtaanapito on tärkeää, tulee liiallista suihkuttamista sekä saippuoiden, tiskiaineiden ja muiden voimakkaiden pesuaineiden käyttöä välttää. Luotettava vaihtoehto ihon pesunesteeksi on esimerkiksi violetti Apobase Lotion, jonka rasvapitoisuus on 20 %.

Huomioi vuodenajan vaihtelut

Kesällä atooppinen iho voi usein paremmin. Silloin ihon kosteuttamisen voi aloittaa sinisestä Apobase Creamista. Tästä on helppoa vaihtaa tarpeen mukaan rasvaisempaan punaiseen Apobase Oily Creamiin tai kevyempään violettiin Apobase Lotioniin. Talvikeleillä atooppinen iho puolestaan vaatii yleensä hoitavampaa voidetta, sillä kuiva sisäilma ja lämmittäminen kuivattavat ihoa entisestään. Perusvoiteen käyttö kannattaakin talvella aloittaa valkoisesta Apobase Carbamidesta. Se sisältää mm. 5 % karbamidia sekä glyserolia, jotka auttavat vähentämään kosteuden haihtumista iholta, sekä useita turvallisesti ihoa kosteuttavia ja pehmentäviä ainesosia.

Kokeile Apobasea ja löydä ihosi lempiväri!

Valitse oikea perusvoide käyttötarkoituksen, ihosi kunnon ja vuodenajan vaatimusten mukaan. Olipa ihosi atooppinen tai normaali, löydät ihollesi parhaiten sopivan perusvoiteen kokeilemalla. Myös apteekin ammattilaiset antavat sinulle mielellään neuvoja oikean voiteen valintaan.

Kokeile rohkeasti Apobase-tuotteita ja löydä ihosi lempiväri!