Apobase on täydellinen perusvoideperhe 

Apobase-tuoteperheestä löytyy ihoa tehokkaasti kosteuttava, suojaava ja hoitava perusvoide jokaisen suomalaisen iholle. Apobase sopii erinomaisesti kaikille ihotyypeille ja kaikenikäisille. Apobase-voiteet Hydrogel, Lotion, Creme ja Oily Creme eroavat toisistaan rasvapitoisuudeltaan.

Löydät omalle ihotyypillesi sopivimman ja miellyttävimmän tuntuisen perusvoiteen vain kokeilemalla eri vaihtoehtoja. Mitä kuivempi ihosi on, sitä rasvaisempaa voidetta sinun kannattaa käyttää. Ihosi hyvinvoinnin kannalta on tärkeää, että käytät perusvoidetta päivittäin ympäri vuoden. Ota tavaksi levittää koko kehollesi perusvoidetta aina heti suihkun jälkeen. Saat parhaan tehon voiteesta, kun levität sen kostealle iholle.

Ihotyypit ja perusvoidevinkit 

Perusihotyyppejä on neljä: normaali iho, kuiva iho, rasvainen iho ja sekaiho. Jokainen näistä ihotyypeistä voi olla myös herkkä. Herkkä iho ärtyy, punoittaa ja kutisee helposti. 

Jos ihosi on herkkä, hoida sitä ihotyyppisi mukaisesti ja hellävaraisesti. Suojaa ihosi haitallisilta tekijöiltä ja vältä voimakasta kuorintaa ja alkoholipitoisia ihonhoitotuotteita. Sinun kannattaa myös välttää äärilämpötiloja, esimerkiksi kovia löylyjä ja paukkupakkasia. 

Normaali iho

Normaali iho on pehmeä, tasaisen läpikuultava ja heleä. Ihohuokoset ovat hienorakenteisia ja ihon pintaverenkierto on hyvä. Normaalissa ihossa ei ole epäpuhtauksia ja tulehduksia, vain nenässä ja leuassa voi olla pari mustapäätä. Normaali iho näyttää terveeltä ja kauniilta.

Apobase Lotion on helposti levittyvä ja kevyesti koko kehoa kosteuttava perusvoide normaalin ihon päivittäiseen käyttöön. Se säilyttää kosteuden ihollasi pitkään. 

Käytä Apobase Lotionia 1-2 kertaa päivässä aina pesun ja suihkun jälkeen, mielellään vielä kostealle iholle. Apopase Lotion sisältää rasvaa 20 %, ja se erinomaisesti myös normaalin ja herkän ihon voidepesuun. 

Normaalin ihon päivittäiseksi kosteuttajaksi sopii myös Apobase Hydrogel, rasvaton ja riittoisa ihon pikakosteuttaja.

Kuiva iho

Kuivan ihon tuntomerkkejä ovat kutina, punoitus, kiristävä tunne, hilseily, halkeamat ja ärsytyksen tunne.  Kuivan ihon rakenne on silkkipaperimainen ja ohut, ihon pinta on tasainen. Ihon sarveiskerroksen ja muun epidermiksen vesipitoisuus on normaalia tervettä ihoa matalampi ja ihon kyky sitoa kosteutta on heikentynyt. 

Syntymekanismiltaan poikkeava kuivan ihon muoto on atooppinen kuiva iho. Atooppisen ihon peruspiirteitä ovat kutina ja kuivuus. Ihon kuivuuden katsotaan johtuvan siitä, että ihossa on liian vähän veden haihtumista estäviä keramideja.

Apobase Creme on keskirasvainen ja kosteuden säilyttävä perusvoide kuivan ihon päivittäiseen hoitoon. Se kosteuttaa, suojaa ja hoitaa kaikenikäisten kuivaa ihoa ja herkkää ihoa tehokkaasti. Se on myös erinomainen perusvoide atooppiselle iholle. Apobase Creme sopii erinomaisesti kasvoille ja koko keholle sekä kaikille ihotyypeille kuivan ihoalueen täsmähoitoon.

Käytä Apobase Cremeä päivittäin pesun, suihkun, saunan tai uinnin jälkeen. Voit levittää sitä vartalollesi tarvittaessa useita kertoja päivässä, aina kun ihosi tuntuu kuivalta ja kireältä. Apobase Creme sopii myös ihon voidepesuun, kylpyveteen, kuiville käsille ja taipeisiin.

Rasvainen iho

Rasvainen iho on kiiltävä ja epäpuhdas, rakenteeltaan paksu. Sen talineritys on runsasta. Iho kuultaa epätasaisesti läpi ja näyttää usein kalpealta ja kellertävältä. Rasvaisen ihotyypin tunnistat myös suurentuneista ihohuokosista, mustapäistä ja näpyistä tai otsan, nenän ja poskien muodostaman T-alueen öljymäisestä kiillosta. Rasvainen iho jaetaan öljyiseen rasvaiseen ihoon ja pintakuivaan rasvaiseen ihoon.

Apobase Hydrogel on täysin rasvaton geeli ihon pikakosteuttamiseen. Se sopii erinomaisesti rasvaisen, herkän, akneihon ja sekaihon päivittäiseksi ihon kosteustasapainosta huolehtivaksi perusvoiteeksi. 

Käytä Apobase Hydrogeliä aamuin illoin päivä- ja yövoiteena. Voit käyttää sitä hyvin myös meikin alla. 

Myös Apobase Lotion on erinomainen perusvoide pintakuivalle akneiholle.

Sekaiho

Sekaihoksi kutsutaan ihotyyppiä, joka on sekoitus normaalia ja rasvaista ihoa, tai rasvaista ja kuivaa ihoa. Sekaiho on yleinen Suomessa.

Jos sinulla on sekaiho, löydät itsellesi sopivimman ja ihollasi miellyttävimmältä tuntuvan perusvoiteen parhaiten kokeilemalla Apobase Hydrogeliä, Apobase Lotionia ja Apobase Cremeä. Voit myös käyttää kahta eri perusvoidetta päivän aikana, aamulla kevyempää ja illalla tuhdimpaa.